Hoe houd je de sleur buiten de relatie?

In het begin van je relatie is alles nieuw, opwindend en vol avontuur. Maar met de tijd kan de sleur binnensluipen en jullie vonk afnemen. Hier zijn enkele tips om dit te voorkomen.

Blijf communiceren
Een open en eerlijke manier van communiceren is essentieel om sleur te voorkomen. Bespreek je gevoelens, behoeften, dromen en verwachtingen met je partner. Neem regelmatig de tijd om te bespreken hoe het met jullie beiden gaat en wat jullie kunnen doen om de relatie leuk te houden.

Plan regelmatig tijd voor elkaar
In de drukte van het dagelijks leven kunnen koppels gemakkelijk de verbinding verliezen. Plan bewust tijd voor elkaar in. Het delen van speciale momenten versterkt de band tussen jou en je partner, of het nu gaat om een wekelijkse date night, een weekendje weg of gewoon een rustige avond thuis.

Geef elkaar ruimte
Hoewel het belangrijk is om tijd samen door te brengen, is het ook belangrijk om elkaar ruimte te geven. Wanneer beide partners individueel groeien, groeit de relatie ook. Blijf dus ook je eigen interesses nastreven.

Ontdek nieuwe activiteiten samen
Doe nieuwe dingen met elkaar om de routine te doorbreken. Nieuwe ervaringen delen, of het nu gaat om een kookcursus, wandelen in de natuur of een hobby samen oppakken, versterkt de band en voegt nieuwigheid toe aan de relatie.

Blijf elkaar verrassen
Verrassingen houden de spanning vast. Het is niet altijd nodig om iets groots te doen. Het kan zo eenvoudig zijn als een liefdevolle opmerking, een onverwachte date of een klein cadeautje. De romantiek blijft levendig als je aan de ander laat zien wat je voor hem of haar voelt en doet.

Houd de intimiteit levend
Het is normaal dat intimiteit en seks minder wordt naarmate je relatie vordert, maar intimiteit is essentieel voor een gezonde relatie. Neem de tijd voor knuffelen, zoenen of seks.
Door langer dan 10 seconden te knuffelen synchroniseren jullie hartslagen zich en komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Het zorgt ervoor dat jullie je verbonden voelen, het verlaagt je stressniveau en lost spanning op in je lichaam. Ditzelfde geldt voor langer dan 6 seconden zoenen. Als je korter knuffelt of zoent dan registreren je hersenen dit nog niet en komt het knuffelhormoon nog niet vrij. Minder stress zorgt ervoor dat je minder tegen elkaar uitvalt en elkaar beter begrijpt. Bespreek openhartig je verlangens op seksueel gebied en doe nieuwe dingen om jullie passie te behouden.

Herbeleef gedeelde herinneringen
Bespreek gedeelde herinneringen en blader door “oude” fotoalbums. Het herinneren aan leuke tijden versterkt de emotionele band en herinnert jullie aan de liefde die jullie bindt.

Met deze tips kan je de sleur uit je relatie houden. Heb je zelf nog een goede tip? Laat het ons weten en wellicht plaatsen we jouw tip in dit blog.

Neem contact op